• Hitta oss på:
  • Språk:

Workshop 8-9 november med Josephine, Gustav & Nanny-Majaa

Yoga som behandlande metod: Yoga möter fysioterapi & psykologisk behandling

Yoga är en ganska unik metod som kombinerar fysisk aktivitet, andning, meditation, vila och filosofi. Kom och utforska hur yoga kan fungera som behandlande metod inom såväl fysioterapi som psykologisk behandling. Och upptäck hur dessutom filosofiska tankar kan fungera terapeutiskt!

Pris:
Alla 3 workshops = 1500 kr
eller 600 kr per workshop

ANMÄLAN
Mejla namn och telefonnummer till info@yogashakti.se
Betala kursavgift till BG: 271-8203 vid anmälan (bet. ref. WS 23 nov)

Fredag 8 november 17.00-20.00
Axlar
Den här förmiddagen jobbar vi med hur vi kan få ökad rörlighet och styrka i axlarna som är en av de mest instabila ledstrukturerna i kroppen. Vi jobbar med övningar som befinner sig i gränslandet mellan yogapraktik, fysioterapi och idrottsforskning.  Vi diskuterar den fysiska yogans effekter på kropp och psyke.


Lördag 9 november, kl.09.30 - 12.30

Övergångar
I såväl yogan som i verkliga livet består vårt "varande" av förflyttningar och övergångar. Under den här förmiddag jobbar vi med smarta biomekaniska tips hur vi kan göra hälsosamma förflyttningar ur tre perspektiv: Dels i din befintliga yogapraktik. Dels hur medvetna förflyttningar kommer att påverka ditt fysiska välmående i vardagen. Och sist men inte minst: kan vi ha ett filosofiskt förhållningssätt till livets "mellanrum" som blir hjälpsamt för oss ur ett psykologiskt perspektiv?

 

kl.13.30 
Informationsstund
Info om utbildningen Yoga som behandlande metod, och dess två grenar: Yoga för psykologisk behandling och Rehabyoga bas.

 

Lördag 9 november, kl.14.00-17.00
Stresshantering, andning & Meditation
Forskning på mindfulnessbaserade metoder har under de senaste två decennierna visat på praktikernas positiva effekter för såväl utmattningssyndrom som depression och ångest. Under eftermiddagen utforskar vi hur yogans andnings- och meditationstekniker kan kopplas till mindfulness. Samtidigt laborerar vi med om yogans metoder kan ge andra och möjligtvis djupare effekter än "klassisk" mindfulnessträning.Josephine Selander
Josephine är grundare av viryayoga och Nordiska Yogainstitutet. Hon är initiativtagare till Rehabyoga och Yoga som behandlande metod. Hon utbildar yogalärare och doktorerar i hur buddhistiska praktiker implementerats inom psykologi. I höst är hon aktuell med boken Filosofi som terapi som hon skrivit med leg. Psykolog Gustav Jonsson.

Gustav Jonsson
är legitimerad psykolog med inriktning mot KBT. Han arbetar förebyggande och hälsofrämjande för barn och ungdomar och är aktiv med forskning inom klinisk psykologi. Samtidigt verkar han som gruppträningsinstruktör, yogalärare och utbildare inom Nordiska Yogainstitutet. Han har skrivit bokenFilosofi som terapimed Josephine.

Nanny-Majaä
Certifierad Viryayogalärare med en kanditadexamen i Idrottsmedicin och läser nu vidare till Fysioterapeut. Hon utbildar på bas- och grundutbildningarna på Nordiska Yogainstitutet.

 

Yogashakti

Timmermansgatan 10
118 25 STOCKHOLM

Högbergsgatan 30A
116 20 STOCKHOLM

E-post: info@yogashakti.se
Tel: 0707-906 906

Öppettider

Slussen, Högbergsgatan 30A:
Mån-tors 09.00-20.00
Fre: 09.00-19.00
Lör: 09.00-17.00
Sön 10.00-18.00

Mariatorget; Timmermansgatan 10

SOMMARTIDER: Enligt schema resp studio

 

Dela

Få nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress

Producerad av

Sajtkonsulterna