En utbildning i närvaro, reglering av nervsystemet och somatisk utforskning till asana – med Anja Bergh

'IT IS FOR YOU WILD DREAMERS, WHO FEEL THE CALL OF YOUR OWN EARTHY BODY, TO LIVE HOLISTICALLY, TO LEAD AUTHENTICALLY, AND TO CONTRIBUTE FULLY IN THE TIME YOU HAVE'. - LAURA PAGE

Det finns en väldigt vacker naturlighet i vår kropps svar på världen. En enkelhet i rörelse fri från kultur men ändå poesi för den som rör sig. Med otroligt enkla tekniker kan vi koppla om de banor vi mest cirkulerar i. Du måste vara redo att skifta genom minimala val som kan tyckas obetydliga men som ackumuleras och skapar de stora skiftet vi längtar efter.

De här dagarna är en introduktion men ändå en rejäl början till att skifta genom nervsystemets påverkan på vår kropp och börja lära känna vår energi på ett sätt som till stora delar kan vara 'ny' upplevelse. Utbildningen är till störst del rörelsebaserad, men varje dag har inslag av föreläsning. Innan utbildningen kommer du få ca 5 timmar material att lyssna på som förberedelser och ett par rörelse sessioner.

Materialet i utbildningen är menat öka vår förmåga att lyssna och känna genom nervsystemet, att kunna urskilja din energi och känsla från någon annans energi och känsla, och att sedan kunna flöda genom somatisk utforskning in i asana så att du fortsätter vara i relation till din egen energi även när du 'tar över rodret' och leder/praktiserar asana.


För att kunna guida så måste vi också ha upplevelsen av det levande så vi kan fånga upp skiften i grupp-sinnet och anpassa våra instruktioner därefter. Från separation mot union! Vi måste stanna nära oss själva och dom i våra yogarum.
Det vi behöver är tid och närvaro. Den här utbildningen är dedikerad till närvaro genom 3 områden i fokus:

1) Nervsystemet -
Varje dag börjar med rörelser som menar att låta plasticiteten i ditt nervsystem få en chans. VI behöver göra det allra enklaste med otrolig närvaro för att ens ha en chans till den sortens förändring på djupet jag vet att så många av oss längtar efter. Den sortens rörelse som efter tid är det som bränner roten till våra vanor och samskaras. Vi gör det genom vad modern forskning kan bevisa förändrar hjärnans och nervsystemets kapacitet till att omkoppla. (Detta är en start tillsammans, följt av en längre utbildning 2020 för dom som är intresserade).

2) Närvaro -
Vem talar? Bonnie Bainbridge-Cohen sa en gång som svar på frågan hur hon visste vilken energi som var hennes och vilken som var hennes klienters. Hon svarade ' how do I know it is me talking now'? Många av oss känner inte till vår egen energi som vår egen, förvirrade till vad som är vi eller något vi känner någon annan uppleva. Genom övningar i grupp och egna reflektioner (och nervsystems delen av denna utbildningen) försöker vi att först och främst lära känna vår egen energi och veta hur den känns.

3) Somatik till asana -
Sömlösa övergångar mellan fri rörelse och ledd asana? Det är här de två ovanstående områdena knyts samman. Från upplevelse in i vardag eller in i struktur. När vi landat oss själva och gruppen genom somatiska övningar eller skickligt guidad fri rörelse och ska ta gruppen vidare in i ledd asana är det lätt att bryta det magiska fältet som byggts. Vi kommer tillsammans utveckla en större bas för övningar att välja ifrån och hitta vägar för dig att göra övergången utan att störa deras upplevelse för mycket. Här är det din närvaro i deras upplevelse som styr vilka ord du väljer i stunden och hur du håller rummet öppet för deras förtroende för vart kroppen och känslorna tar dom. Bli berusad av din egen rörelse säger Irene Lyon. Den största gåvan för mig som yogalärare är att se individer helt berusade av sin egen närvaro och nu-upplevelse!

FÖRKUNSKAPER:
Det här är en utbildning för alla som har ett brinnande intresse för att utforska vidare och verkligen tagga ner eller komma upp ur en sänka.. För dig som tidigare utbildat dig med mig är detta min förhoppning att möta upp er där ni är och vara av tjänst till er fortsatta utveckling! Men det är även en kurs för dig som inte undervisar yoga. Den sista dagen på utbildningen kommer perioder vara dedikerade till undervisning för dom som är yogalärare. För er som inte undervisar kommer fokuset vara på övergångarna mellan sommartid och asana i din utövning och att hålla närvaron ankrad.

KURSLITTERATUR:
Häfte för utbildningen ingår i priset.
In an unspoken voice - Peter Levine (köper du själv, finns som audiobok om du hellre lyssnar)
The body keeps the score (köper du själv, finns som audiobok om du hellre lyssnar)
Förstudier i form av inspelade audio och video filer blir tillgängligt  1 månad innan utbildningsstart.DATUM: 12-15 mars 2020

TIDER:
10.00-16.30 alla dagar

PRIS:
3950 kr early bird (anmälan + betalning innan 31 december 2019)
4950 kr fr.o.m. 1 januari 2020

ANMÄLAN

Mejla namn och telnr till info@yogashakti.se
Betala kursavgiften till BG: 271-8203

AVBOKNINGSREGLER

Bokad kurs är inte återbetalningsbar. Om du blir allvarligt sjuk återbetalas summan minus en administrationsavgift om 550 kr. Om du bokat och betalat och sedan får förhinder kan summan användas till annat med Anja Bergh i hennes egen regi inom 12 kalendermånader från NÄRA's 2020 startdatum.

Yogashakti

Timmermansgatan 10
118 25 STOCKHOLM

Högbergsgatan 30A
116 20 STOCKHOLM

E-post: info@yogashakti.se
Tel: 0707-906 906

Öppettider

Slussen, Högbergsgatan 30A:
Mån-tors 09.00-20.00
Fre: 09.00-19.00
Lör: 09.00-17.00
Sön 10.00-18.00

Mariatorget; Timmermansgatan 10

SOMMARTIDER: Enligt schema resp studio

 

Dela

Få nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress

Producerad av

Sajtkonsulterna