18 nov: Yin, yoga nidra & Shiatsu

RECHARGE! Yin Yoga – Yoga Nidra – Shiatsu

Extrainsatt datum: Lördag 25 november kl.15.15 – 18.00


Pris: 500 kr.
Early bird till och med 18 okt 400 kr (bokning och betalning) .Anmälan: info@yogashakti.se

För vem:

Den här workshoppen är för dig som vill få konkreta, effektiva - och sköna! - verktyg för stresshantering.
Alla är varmt välkomna. Ingen tidigare yogaerfarenhet krävs.

Vad du får:

Vi inleder med yoga nidra, och därefter guidar Jennie dig genom väl utvalda yinpositioner - medan Susanne tassar runt och ger dig justeringar och massage. Kvällen avslutas med en kort föreläsning om shiatsu-punkter för hemmabruk, med fokus på respektive: stresshantering, immunförsvaret, trötthet och huvudvärk.

Om Yin yoga: 


Samtliga positioner görs sittandes eller liggandes på golvet. Vår approach till yinyoga är att smärta aldrig är ok, och vi fokuserar mycket på vad som händer i kroppen när vi ger oss själva tillåtelse att vila. Hur påverkas fascia (bindväv) av stress? Hur kan vi göra för att lossa på spänningar både fysiskt och mentalt? Om man inte har så mycket tid men ändå vill få in lite yogaövningar i sitt liv - hur kan man tänka och prioritera

Om Yoga Nidra:


Yoga Nidra är en guidad djupavslappning och meditationsteknik. Du ligger nedbäddad i savasana (viloposition på rygg), lite som en kamouflerad tupplur  men du blir under hela sessionen guidad genom olika faser (kroppsscanning osv). 

Nidra betyder sömn på sanskrit, och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen, eftersom vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där både kroppen och hjärnan går in i en djup avslappning och återhämtning.

"Det avslappnade tillstånd som upplevs under Yoga Nidra förekommer mellan vårt dagliga/aktiva tillstånd och det sovande tillståndet och har fått den vetenskapliga beteckningen alfa-tillstånd. Beteckningen syftar till att hjärnvågornas frekvens i detta tillstånd befinner sig inom intervallet för alfavågor, 8 - 12 Hz.

Studier har visat att utövande av Yoga Nidra höjer dopaminhalten i kroppen. [5] Dopamin är en signalsubstans som bland annat styr hjärnans belöningssystem. [6] Forskning visar även att personer som regelbundet tränar Yoga Nidra har en lägre stressnivå. [7] Denna reducering i stressnivå beror på minskad aktivitet i det sympatiska nervsystemet, och ger en effektivare återhämtning än t.ex. en tupplur.[8]"

Källa: WikipediaOm Shiatsu: 


Shiatsu är en japansk massageteknik utvecklad för mer än tusen år sedan. Den bygger på samma princip som akupunktur men här används inga nålar.
Behandlingsmetoden bygger på det österländska helhetstänkandet där sambandet mellan kropp och själ betonas.

Shiatsu är baserad på principen om ki och med tryck på specifika akupunkturpunkter i kroppens energibanor; meridianer stimuleras energiflödet. Meridianerna är energibanor i hela kroppen som uttrycker hela kroppens och själens funktioner och behov.

Shiatsu är mycket avstressande och har en gynnsam effekt vid symptom som spänningar i rygg och axlar, nackbesvär, ischias, migrän, magbesvär, huvudvärk, högt blodtryck, utbrändhet, oro, depression och sömnproblem.

Om lärarna:


Susanne Viinanen
Susanne Viinanen är diplomerad Shiatuterapeut efter en fyraårig utbildning i Italien genom den Holistiska skolan Aditi i Livorno (www.aditi.it) med osteopatisk inriktning och hon har flerårig arbetserfarenhet som terapeut. Hon är även utbildad energimassör och tillämpar öronakupunktur som komplement till behandlingen.  Susanne beskrivs som "liten men stor i händerna".

Susanne upptäckte yogan i slutet av 90-talet i samband med shiatsuutbildningen och jobbar idag heltid som yogalärare. Hon har flera gedigna yogautbildningar i ryggen och fortsätter att utbilda sig för att utvecklas som person och lärare där hennes passion är att förmedla en sund kontakt med kroppen och ökad medkänsla i vardagen.Jennie Wadsten 

Jennie kom i kontakt med yogan för 20 år sen, när hon jobbade som ekonom, och sadlade efter några år om till yogalärare. Sen 12 år tillbaka jobbar hon heltid med yoga, främst internationellt, och har under åren betat av en hel drös med utbildningar, inom tex. anusarayoga, ashtanga vinyasa, viryayoga, vinyasa flow, yinyoga, meditation, pranayama, ayurvedisk yogamassage, näringslära och anatomi. Hon bor i Goa, Indien men besöker Sverige några månader per år. 
Genom åren har hon studerat för många fantastiska lärare, däribland Josephine Selander, Julie Martin, Josefin Wikström, Pattabhi och Saraswati Jois och Paul Grilley.
Jennie undervisar även på yogalärarutbildningar, både i Sverige och utomlands, och är omtyckt för sin förmåga att med värme lyfta fram varje individs personlighet och potential.

Mer om Jennie: www.yogaleela.se

Yogashakti

Timmermansgatan 10
118 25 STOCKHOLM

E-post: info@yogashakti.se
Tel: 0707-906 906

Öppettider

Måndag: 09.00-19.30
Tisdag: 09.00-19.30
Onsdag: 11.00-19.15
Torsdag: 09.00-19.30
Fredagar:09.00-17.00
Lördagar: 09.30-13.30
Söndagar: 10.30-17.30

 

Dela

Få nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress

Producerad av

Sajtkonsulterna