Bollywood

Yoga & Bollywooddans med Josefin & Jennie

Dansa som om du vunnit på Lotto!

Kvällen inleds med en härlig vinyasa flow-klass med Jennie. Vi börjar med mjuka rörelser så att vi får igång cirkulationen och sträcker ut och väcker kroppen. Därefter rör vi oss successivt upp till stående och en mer dynamisk del och så småningom landar vi på golvet igen, i en skön avslappning. Fokus kommer att ligga på core & förankring, för att skapa kontakt med kroppen och stabilisera leder, som en uppvärmning inför dansklassen.

Därefter är det dags att vaxa mustachen och knyta turbanen och dansa loss! Du kommer att få uppleva indisk bollywooddans i sin roligaste form, "Pagal Style", crazy style, med stora härliga rörelser till den senaste musiken från Indiens filmindustri.

Vi går igenom enkla grundsteg och närmar oss en enkel koreografi. Det bästa med denna typ av dans är att det ska gärna bli lite fel, ledordet är glädje!
Vi provar även traditionell Bhangra från Punjab och dansar med de traditionella dansinstrumenten Sapp och Chimta.

Detta är en dansform som passar stora som små och den är intensiv så var beredd på att svettas med ett stort leende, skönast är att dansa barfota.

Ingen tidigare erfarenhet krävs: alla är välkomna! Här är ledordet glädje, inte att göra "rätt". Det gör ingenting om rörelserna blir knasiga eller om du tappar takten!

Aapka Swagat hai - Welcome!

Datum: Fredag 24 november
Tid: 18.15 - 21.00
Pris: 500 kr, Early bird 400 kr om du anmäler dig till och med 10 okt

18.15 - 19.45 Vinyasa flow med Jennie (Josefin ger lyxpassningar!)
20.00 - 21.00 Bollywooddans med Josefin

Om du bara vill dansa och inte yoga - eller tvärtom - så går det också bra!
1 klass 350 kr, early bird till och med 10 okt: 300 kr.

Anmälan:
Mejla namn och telefonnumer till info@yogashakti.se samt betala in kursavgiften till BG: 271-8203 när du anmäler dig. Skriv om du ska gå hela eller en klass samt vilken du väljer.

JOSEFIN WIKSTRÖM
Josefin Wikström är utbildad inom indisk dans i Mysore och Mumbai Indien där hon arbetar tillsammans med sin lärare Sumeet Nagdev vid Sumeet Nagdev dance arts. Hon har gått som lärling hos koreografen L. Suresh under 1,5 år och har varit en del av en indisk dansgrupp i södra Indien under samma period. Hon har utbildat sig inom Bollywood och Bhangra dans sedan 2005 hos några av Indiens främsta dansare och koreografer Shiamak Davar Institute of dance, Sumeet Nagdev, Henry Steven, Chitresh Pandit Das, Tripura Kashyap,King G Mall, Mr. L.Suresh mfl.

www.kaivalyayoga.info

JENNIE WADSTEN
Jennie kom i kontakt med yoga 1999, när hon jobbade som stressad ekonom. Det ledde till att hon några år senare ändrade livsbana helt och sen tolv år tillbaka jobbar hon med yoga på heltid och bor numera i Indien. Hon har gått en omfattande mängd utbildningar inom Anusara, Ashtanga Vinyasa, Virya yoga, Vinyasa flow, Yin yoga, meditation, pranayama, ayurvedisk yogamassage, thaiyogamassage, näringslära och anatomi. Genom åren har hon studerat för många fantastiska lärare, bland annat Pattabhi och Saraswati Jois, Julie Martin, Josephine Selander och Paul Grilley.
För Jennie så handlar yogalärarrollen om att se varje elevs unika behov och att utifrån detta inspirera till att utforska andning, näravo, styrka och glädje; egenskaper som vi har nytta av även i vardagen. Hennes klasser känntecknas av värme, omtänksamhet och entusiasm och hon har omfattande kunskaper i biomekanik (hälsosam rörelselära).
Jennie är E-RYT 500 (Experienced Yoga Teacher av Yoga Alliance, USA).
www.yogaleela.se

Yogashakti

Timmermansgatan 10
118 25 STOCKHOLM

E-post: info@yogashakti.se
Tel: 0707-906 906

Öppettider

Måndag: 09.00-19.30
Tisdag: 09.00-19.30
Onsdag: 11.00-19.15
Torsdag: 09.00-19.30
Fredagar:09.00-17.00
Lördagar: 09.30-13.30
Söndagar: 10.30-17.30

 

Dela

Få nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress

Producerad av

Sajtkonsulterna